· 

Hoe zorg je voor je kat als je veel van huis bent

kat verzorgen

Als je een kat hebt, is het belangrijk dat je deze goed verzorgt. Wanneer je veel van huis bent, kan dit nog wel eens een uitdaging zijn. Om er toch voor te zorgen dat je kat het goed heeft, zou je deze dingen voor hem kunnen doen. Het blijft belangrijk dat je wel regelmatig komt kijken of alles nog goed gaat met je kat. 

Geef je kat voldoende eten en drinken

Het allerbelangrijkste voor je kat is dat hij voldoende eten en drinken heeft. Als je een kat hebt die niet uit zichzelf stopt met eten, is het ook weer belangrijk dat je niet teveel eten in een keer klaar zet. Er zijn verschillende elektrische middelen die ervoor kunnen zorgen dat er altijd voldoende eten en drinken is. Deze vullen het automatisch bij als het te leeg wordt. Het is dan wel belangrijk dat er voldoende voorraad in de machine zit.

Zorg dat je kat zich vermaakt als je niet thuis bent

Wanneer je niet thuis bent, wil je toch graag dat je kat zich vermaakt. Iets wat katten graag doen is krabben, daarom is een krabpaal kat zeker niet te missen in huis. Hierop zouden ze dan ook lekker kunnen liggen en slapen. Het is bovendien ook handig om zo’n krabpaal in huis te hebben, omdat je hiermee voorkomt dat een kat in je meubels gaat hangen. Katten willen ook nog wel eens in gordijnen klimmen en dat zorgt in veel gevallen voor onherstelbare schade. 

 

Iets van een speeltje waarmee de kat zichzelf zou kunnen vermaken, is ook niet geheel onbelangrijk. Er zijn best een aantal speeltjes waar een kat jou niet voor nodig heeft en toch veel plezier aan kan beleven.

Laat je kat naar buiten om zich te vermaken

Wat ook goed is voor een kat is om buiten te komen. Als je kat buiten is, heeft hij namelijk toch nog contact met bijvoorbeeld andere katten of mensen die hem een keer een aai geven. Voor veel katten is dit erg fijn. Als je dan een kattenluik met chip hebt, hoef jij je ook geen zorgen te maken over dat je kat vermist raakt. Je kunt hem met die chip namelijk altijd in de gaten houden. Belangrijk is dat je de kat alleen naar buiten laat in een veilige omgeving. Het is bijvoorbeeld niet slim om dit te doen op een balkon of langs een hele drukke weg.

De kattenbak moet ook bijgehouden worden

Een kat moet natuurlijk ook zijn behoeftes doen. Veel katten maken daarvoor gebruik van een kattenbak. Het is wel erg belangrijk dat deze bijgehouden wordt en dus vaak genoeg leeggehaald wordt. Als je bang bent dat dit niet gaat lukken, zou je hiervoor een automatische kattenbak kunnen kopen. Deze zorgt ervoor dat hij automatisch schoongemaakt wordt. Dit scheelt vaak al een hele hoop moeite. Dit kan ook gewoon fijn zijn als je een hekel hebt aan het schoonmaken van een kattenbak.


www.weetjedat.nl Blog Feed

De psychologie achter kunstvoorkeuren (za, 11 mei 2024)
>> meer lezen

Crypto: de eeuwige strijd tussen Bitcoin en Ethereum (Thu, 02 May 2024)
>> meer lezen

Lente 2024: dit zijn de kledingtrends  (Mon, 08 Apr 2024)
>> meer lezen

De reis van fruit: van boomgaard tot supermarkt (Mon, 18 Mar 2024)
>> meer lezen

Hoe kun je de badkamer eenvoudig schoonmaken? (Wed, 28 Feb 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0